07.08.2023
Kategorija: Recepti

Čokoladni sladoled za bebe, djecu i odrasle

U nastavku ti donosim recept za domaći čokoladni sladoled za bebe, djecu i odrasle. Osim što će ovaj sladoled odlično pasati na ovim visokim temperaturama, može biti i velika pomoć kad bebama idu zubići i desni su im osjetljive i bolne.
5
(5)
ana jelekovac jurkin citat

Autorica

Ana Jelekovac Jurkin

Pratite novosti i sadržaj iz svijeta nutricionizma za bebe na mojim društvenim mrežama:

Ovaj sladoled svakako ima čokoladni okus, ali nema čokolade ni kakaa kako bi bio pogodan i za bebe i manju djecu, a uz to je bogat i zdravim masnoćama.

Vrijeme pripreme

10 minuta + hlađenje

Porcije

8 sladoleda

Kakao sadrži kofein, teobromin i druge tvari koje imaju stimulirajući efekt. S obzirom na to da su bebe i mala djeca podložniji djelovanju ovakvih tvari i utjecaj na ovu populaciju još nije do kraja razjašnjen, kakao je najbolje potpuno izbjegavati do 12. mjeseca. Kofein i teobromin mogu imati utjecaj na djetetovo ponašanje, razvoj i živčani sustav. Velike količine kofeina povezane su s nervozom, problemima sa spavanjem i apetitom, a mogu i pogoršati refluks.

Nakon prve godine kakao možete koristiti umjereno i rijetko, ali izbjegavajte proizvode koji uz kakao sadrže i velike količine šećera (čokoladno mlijeko, mliječne čokolade, slatkiši itd.)

Srećom, rogač ti može poslužiti kao vjerodostojna alternativa. Osim toga, rogač je izuzetno bogat hranjivim tvarima i djeluje blagotvorno na probavu, a uzgaja se i na našem podneblju!

Vjerujem da će biti posebno zanimljiv onima čije dijete ne smije jesti mliječno zbog alergije ili osjetljivosti, a bebi ga slobodno ponudite nakon što ste uveli lješnjak.

Sastojci

200 ml kokosovog mlijeka iz limenke
4-6 svježih datulja (doziraj ovisno o tome koliko slatko volite, a ako radiš za bebu potpuno ih izostavi jer će i bez njih biti ukusan i sladak)
3 žlice tamnog rogača
3 žlice maslaca od lješnjaka
1 velika, zrela banana

Postupak

nutrimama postupak recepta
  1. Sve sastojke stavi u blender i miksaj dok smjesa ne postane potpuno glatka i dok se sve ne sjedini. Ako koristiš suhe datulje, bilo bi ih dobro prije kratko namočiti u toploj vodi kako bi omekšale.
  2. Na kraju sve rasporedi u kalupe (meni su najpraktičniji silikonski) i stavi u zamrzivač na par sati.
  3. Bebi nemoj ponuditi sladoled odmah iz zamrzivača već ga ostavi 10ak minuta na sobnoj temperature i ponudi ga nakon toga. Isto tako, nikad nemoj pustiti bebu da jede bez nadzora, o kojoj god hrani da se radilo.
nutrimama čokoladni sladoled za bebe djecu i odrasle

Sviđa ti se recept?

Ocijeni ga klikom na zvijezdicu 🙂

Prosječna ocjena 5 / 5. Broj ocjena: 5

Nema još ocjena! Predaj svoju

nutrimama recepti saznaj više

Izvori za one koji žele znati više:

Želite naučiti više o dohrani bebe?

Tečaj dohrane

Knjiga o dohrani

newsletter sign up image

Pretplatite se na newsletter!

Pretplatom dobivati ćete obavijesti o zadnje objavljenim blogovima i novostima iz svijeta Nutri mama, kao i eventualnim pogodnostima poput akcija i novih proizvoda koji će se realizirati kroz usluge i web stranicu!

 

Uspješno ste se pretplatili!