Ova dva recepta pokušavaju heljdu približiti bebama i djeci kako bi iskoristili njene pozitivne nutritivne karakteristike i vrijednosti.
Heljda sadrži proteine, različite vitamine, biljne komponente, minerale i antioksidanse poput rutina, kvercetina, luteina i zeaksantina. Iskoristite ovu namirnicu kroz priložene recepte kako biste svojoj djeci omogućili nutritivno bogate i zdrave obroke.
Vjerujem da će ovi recepti pomoći da zavolite ovu vrijednu namirnicu! Vaša beba, kao i starija dječica, biti će zasigurno oduševljena.
Čoko puding od heljde


Vrijeme pripreme
20 minuta + močenje heljde

Porcije
3 – 4 veće porcije

Sastojci:
1 mala šalica heljde
1 manji zreli avokado
2 veće, zrele banane
3 – 4 žlice tamnog rogača
1 dlc kokosovog mlijeka iz limenke, biljnog mlijeka ili grčkog jogurta
1 žličica cejlonskog cimeta
2 pune žlice maslaca od lješnjaka/badema/oraha/kikirikija (može i namaz od suncokreta za djecu alergičnu na orašide ili kikiriki)

Priprema:
- Heljdu namočiti večer prije uz dodatak malo limunovog soka ili jabučnog octa.
- Ujutro dobro isprati, staviti novu vodu i skuhati po uputama na pakiranju.
- Kada je heljda gotova, ocijediti ju i sve staviti u blender i smiksati u jednoličnu smjesu.
- Mlijeko pokušavajte dodavati postepeno kako vam ne bi ispalo prerijetko.
- Poslužiti odmah ili pustiti da se dodatno stvrdne u hladnjaku.
Puding od heljde i šumskog voća


Vrijeme pripreme
20 minuta + močenje heljde

Porcije
3 – 4 veće porcije

Sastojci:
1 mala šalica heljde
2 veće, zrele banane
1 – 2 dlc kokosovog mlijeka iz limenke, biljnog mlijeka ili grčkog jogurta
3/4 – 1 šalica zamrznutog šumskog voća
2 pune žlice maslaca od lješnjaka/badema/oraha/kikirikija (može i namaz od suncokreta za djecu alergičnu na orašide ili kikiriki)

Priprema:
- Heljdu namočiti večer prije uz dodatak malo limunovog soka ili jabučnog octa.
- Ujutro dobro isprati, staviti novu vodu i skuhati po uputama na pakiranju.
- U međuvremenu staviti šumsko voće da se otopi na vatri.
- Kada je heljda gotova, ocijediti ju i sve staviti u blender i smiksati u jednoličnu smjesu.
- Mlijeko pokušavajte dodavati postepeno da vam ne bi ispalo prerijetko.
- Poslužiti odmah!
